طراحی سایت شرکتی

طراحی سایت شرکتی

سایت چیست؟ به صفحه و یا صفحاتی در اینترنت که محتوا و اطلاعات گوناگونی را در خود جای داده سایت می گویند. هر سایت، آدرسی دارد که به آن URL می گویند و قسمت های مختلفی را شامل میشود. سایت ها دارای اسمی مختص خود هستند که به آن اسم دامنه می گویند. بعد از […]

سایت چیست؟

به صفحه و یا صفحاتی در اینترنت که محتوا و اطلاعات گوناگونی را در خود جای داده سایت می گویند. هر سایت، آدرسی دارد که به آن URL می گویند و قسمت های مختلفی را شامل میشود.

سایت ها دارای اسمی مختص خود هستند که به آن اسم دامنه می گویند. بعد از اسم دامنه آدرس سایت با یک پسوند چون com، ir و … تمام میشود. هر سایت IP مخصوص خود را دارد تا از دیگر صفحات سایت ها متمایز گردد.

طراحی سایت چیست؟

طراحی سایت به ساختن صفحات سایت و راه اندازی کردن آنها با استفاده از کد نویسی کردن به زبان های گوناگون گفته میشود‌ و یا اینکه صفحات قدیمی را بهینه می کنند. ابتدا با به کارگیری زبان HTML سایت را طراحی می کردند ولی امروز معمولا با استفاده از زبان CSS این کار را انجام می دهند.

طراحی سایت شرکتی چیست؟

طراحی سایت شرکتی چیست؟
طراحی سایت شرکتی چیست؟

ساختن و راه اندازی صفحه ای از وب برای شرکت ها برای گسترش و دستیابی به اهداف مشخص چون جذب مشتری، درآمد بیشتر، شناخته شدن برند و … به وسیله ی طراحی سایت شرکتی صورت می گیرد. وب سایت های شرکتی بسیار زیاد هستند و قدرتمند تر از دیگر وب سایت ها چه از لحاظ محتوا و چه از لحاظ کسب سود، فعالیت می کنند.

در وب سایت شرکتی، تاریخچه ی آن شرکت، محصولات و یا خدماتی که ارائه می دهد، آدرس و شماره تماس شرکت قرار داده میشود‌.

طراحی سایت شرکتی شامل فرایند های زیر است:

  • طراحی رابط کاربری
  • تجربه کاربری
  • ساختار اطلاعات
  • طراحی گرافیک
  • محتوای وب
  • برنامه نویسی وب
  • فرم های تماس

طراحی سایت برای چه شرکت هایی انجام میشود؟

هر شرکتی می تواند وب سایت داشته باشد و کار خود را از طریق وب سایت پیش ببرد. یکسری از شرکت ها که دارای برنامه ریزی بلند مدت بوده و نمی توانند کار خود را به وسیله ی فضای مجازی پیش ببرند نیاز به وب سایت ندارند. ولی شرکت هایی هستند که رونق کارشان با وب سایت است و بدون وب سایت نمی توانند به کسب و کار خود ادامه دهند از جمله شرکت های هواپیمایی، شرکت هایی که کار باربری را انجام می دهند، شرکت های مخصوص کارهای فنی مهندسی و همچنین شرکت های برنامه نویسی، که باید حتما وب سایت مخصوص خود را داشته باشند تا کارهایشان بهتر پیش رود و رونق داشته باشد.

امکانات سایت های شرکتی چیست؟

گزینه های زیر از جمله امکاناتی هستند که می توان برای سایت های شرکتی نام ببریم:

  • قسمتی مختص اخبار ها، مقالات، محصولات و نمونه های کار
  • قسمتی مختص تصاویر و ویدئو ها
  • قسمتی مختص معرفی کردن خدمات، برند های و همکاران
  • قسمتی مختص نظرات و پیشنهادات مشتریان
  • قسمتی هم مختص نقشه، آدرس و نحوه ی ارتباط مشتری با شرکت

به طور کلی می توان سایت شرکتی را به ۳ حالت طراحی نمود، این سه حالت جزو جنبه های عمده ی طراحی سایت شرکتی می باشد:

  • در حالت اول، شرکت و خدمات آن را معرفی نمود.
  • در حالت دوم محصول ها و نمونه کار ها را معرفی کرد.
  • در حالت سوم می توان فروش محصول و یا خدمات را ارائه داد.

مراحل طراحی سایت

مراحل طراحی سایت
مراحل طراحی سایت

تعیین هدف وب سایت شرکت

باید وب سایت بر اساس هدفی مشخص راه اندازی شود و در راستای رسیدن به آن هدف فعالیت کند و نیاز ها و خواسته های بازار هدف را مشخص کند.

انتخاب نوع وب سایت برای شرکت

بهترین نوع سایت برای شرکت انتخاب وب سایت شرکتی است‌. وب سایت های شرکتی نیز انواع مختلفی دارند از جمله:

طراحی سایت با سایت سازها

اگر شرکت شما کوچک بوده و تازه کسب و کار کوچکی را شروع کرده اید بهتر است شما سایتی را با یک سایت ساز بسازید و هزینه ی کمی را جهت ساخت سایت خود پرداخت کنید و امور موقت شرکت خود را اینگونه پیگیری کنید‌. البته این نوع سایت تا زمانی که کسب و کار کوچک این جوابگو است.

طراحی سایت به وسیله ی وردپرس و یا سیستم های مدیریت محتوای دیگر

کسب و کا های کوچک و متوسط می توانند به وسیله ی سیستم تولید محتوای چون وردپرس نیز سایت خود را ایجاد کنند. بیش از ۵۰ درصد سایت های جهان از این سیستم استفاده کرده و امکانات ویژه ای را در اختیار طراحان قرار می دهد. هزینه ی ساخت سایت وردپرسی بیشتر از سایت ساز می باشد‌.

طراحی سایت اختصاصی برای شرکت

در صورت داشتن برندی مشهور و شناخته شدن در بین مردم بهتر است سایتی اختصاصی را برای شرکت خود ایجاد کنید به طوری که صفر تا ۱۰۰ هر آنچه در آن سایت است مختص شرکت شما باشد. هزینه ی طراحی سایت اختصاصی بسیار بالا می باشد و ولی به وسیله ی آن می توان جوابگوی نیاز مشتریان بود‌‌.

 

انتخاب نام دامنه و میزبانی وب

از گزینه های مهم در انتخاب نام دامنه برای وب سایت شرکت، این است که نام دامنه با برند تجاری شرکت هماهنگی داشته باشد و هم نام باشد. باید نامی کوتاه ولی در عین حال مرتبط با شرکت را انتخاب کرد تا در ذهن ها به راحتی باقی بماند.

میزبانی نیز به در دسترس بودن سایت در اینترنت برای همه ی کاربران گفته میشود  که از ۲ راه می توان آن را ایجاد کرد:

  • بستن قرار داد با شرکتی که خدمات میزبانی وب را ارائه می دهد.
  • به راه انداختن سرور شخصی برای میزبانی

طراحی گرافیک وب سایت

طراحی گرافیک خوب و مناسب وب سایت موجب می گردد که مخاطب و کاربر وب سایت هنگام ورود با وب سایت در آن محیط باقی بماند و به جستجو و گشتن ادامه دهد. طراح گرافیک باید با برنامه نویسان و کد نویسان در تعامل باشند تا وب سایتی کاربردی و زیبا را ایجاد کنند.

طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری

رابط کاربری به تصاویر و المان‌ هایی که کاربر در زمان به کار گیری صفحات سایت از آنها استفاده می کند گفته میشود  چون دکمه ها و آیکون هایی که در داخل سایت استفاده میشود.

تجربه ی کاربری به تجربه کاربر هنگام استفاده از سایت بر می گردد و حسی که برای کاربر از صفحه ی وب بر جای می گذارد.

تولید محتوای وب سایت

تولید محتوا برای سایت ها باید بیشتر بر روی سئو کردن و کیفیت محتوا تمرکز داشته باشد و باید محتوایی با کیفیت برای سایت ایجاد کرد. محتوا می تواند متنی، تصویری و یا شنیداری باشد.

برنامه نویسی وب سایت

در برنامه نویسی سایت با استفاده از روش ها و تکنیک های جدید و انجام کد نویسی اقدام به ساخت یک سایت می کنند و از حرفه ای ترین روش هایی حساب میشود که برای ساخت سایت می توان به کار گرفت.

سئو و بازاریابی دیجیتال وب سایت

یکی از قسمت های جدایی ناپذیر هر وب سایتی سئو ی آن وب سایت است که موجب می گردد وب سایت و محتویات آن  در موتور های جستجو نمایش داده شوند‌ و سایت را بالا تر از دیگر رقبای خود نمایش داده و قرار دهد‌‌.

بازاریابی دیجیتال تکنیکی است که جهت بازاریابی به کار می رود و دارای زیر مجموعه های بسیاری می باشد از جمله بازاریابی محتوا، سئو، ایمیل مارکتینگ و …

جهت حفظ کردن برتری خود در بازار های مربوط به کار باید از بروز ترین روش های مربوط به بازاریابی دیجیتال استفاده کرد.

اضافه کردن فرم تماس

برای ارتباط بر قرار کردن با کاربران خود باید وب سایت طراحی شده دارای فرم تماس باشد تا کاربران از طریق آن با شرکت شما در تماس باشند. این در مواقعی بسیار کاربرد دارد که شرکتی نخواهد اطلاعات تماسی خود را در وب سایت به صورت آنلاین قرار دهد. با داشتن فرم تماس کاربران اینترنتی و از طریق آن فرم ها با شرکت در ارتباط خواهند بود‌.

نام دامنه

  • استفاده از نام هاي طولانی و سخت برای دامنه کار اشتباهی است، باید نام دامنه ای که جهت وب سایت انتخاب می کنند مختصر و کوتاه باشد.
  • برای نام دامنه می توان از نام محصولی که ثبت برند شده است استفاده نمود.
  • تصور استفاده از پسوند CO برای نام دامنه به عنوان پسوند شرکت کار اشتباهی است. این پسوند مربوط به کشور کلمبیا می باشد و مربوط به سايت های شرکتی نمی باشد. بهتر است پسوند com برای کار های بین المللی و یا پسوند ir برای کارهای داخلی به کار گرفت.

هاست

باید شرکت ها از هاست های باکیفیت و با دسترسی بالا استفاده کنند زیرا هاست یکی از موارد مهم در سایت های شرکتی است. زیرا هر چه سرعت دسترسی کاربر به سایت شما سریع تر باشد و سایت کندی نداشته باشید بازخورد سایتتان بهتر خواهد بود و کاربر دوباره به سایت شما باز خواهد گشت.

طراحی رابط کاربری یا UI

هر چیزی که موجب قابل استفاده بودن یک محصول گردد رابط کاربری نام دارد. طراح UI در مورد اینکه المان ها در کجای صفحه قرار بگیرند و دکمه ها و فرم ها کجا باشند، طریقه ی نشان دادن خطا چگونه باشد و مواردی از این قبیل، تصمیم گیری می کند. پس طراح باید به گونه طراحی را انجام دهد که همه ی گزینه های طراحی شده قابل استفاده باشد. طراح رابط کاربری باید اصول گرافیک را نیز بلد باشد و محصولی طراحی کند که کاربران بتوانند خیلی آسان آن را استفاده کنند به عنوان نمونه برای مشخص شدن و در معرض بودن یک گزینه، آن را رنگی کرده و در معرض دید کاربر قرار دهد‌.

طراحی UI دارای ۵ اصل کلی است از جمله:

رعایت کردن ساختار

یعنی باید هدف و معنا با هم هماهنگی داشته و در یک سمت و سو باشد به گونه ای که کاربران بتوانند به خوبی آن را درک کرده و تشخیص دهند.

رعایت کردن سادگی

باید اصل سادگی را رعایت کرده و کاربری را ساده در نظر بگیرید به گونه ای که کاربر خیلی ساده روش استفاده از محصول را متوجه شود.

رعایت قابل دید بودن محصول

یکی دیگر از اصول طراحی کاربری قابل دیده شدن است به گونه ای که تمامی گزینه های مورد نیاز کاربر برای وی نمایش داده شود و کاربر نیاز به استخراج نداشته باشد.

رعایت اصل بازخورد و اطلاع رسانی به کاربر

باید به گونه ای طراحی شود که در صورت وجود خطا، کاربر بتواند متوجه قضیه شده  و بداند که باید چه کاری را در این شرایط انجام بدهد و حرکت بعدیش چیست.

رعایت کردن اصل انعطاف پذیری

باید UI با درصد خطای کم ایجاد شود و دارای تحمل زیادی نسبت به خطا ها باشد.

طراحی تجربه کاربری یا UX

طراحی تجربه ی کاربری یعنی  سایت به گونه ای طراحی گردد که در هنگام استفاده از وب سایت تجربه ی خوشایندی برای کاربر به جای بگذارید. کاربر و محصول با یکدیگر تعامل برقرار کرده و نتیجه ی این تعامل حس خوشایند و ناخوشایندی است که در کاربر نسبت به آن سایت ایجاد میشود.

استفاده از یک محصول، ممکن است کاربری آسانی داشته باشد و یا همراه با کمی سختی و مشکل باشد. آن وب سایت هایی که نتایج خوشایندی برای کاربر بر جای می گذارند ممکن است بارها توسط آن کاربر استفاده شوند ولی وب سایتی که دارای مشکل است کاربر را خسته کرده و موجب می گردد که کاربر دیگر به آن وب سایت باز نگردد.

به طور کلی تجربه کاربری شامل تمامی تعاملاتی است که کاربر و محصول با یکدیگر خواهند داشت از جمله مفید بودن محصول، آسان بودن کار کردن با آن و لذت بخش بودن نتیجه ی کار با آن محصول.

ساختار اطلاعات

جنبه های حیاتی ساختار سایت مربوط به سئو سایت می باشد که موجب میشود در موتور های جستجو، وب سایت مورد نظر به خوبی نشان داده شود‌. چنان چه ساختار سایت با کیفیت و بهینه باشد و المان های لازمه به خوبی دسته بندی شده باشند، موجب میشود که آن سایت ترافیک و رتبه ی مورد نظر را به دست آورد.

زمانی که اطلاعات را در داخل وب سایت دسته بندی و توزیع می کنید در واقع دارید امکان دسترسی را به موتور های جستجو می دهید تا آنها را در اختیار کاربران قرار دهند‌.

دقت در طراحی ساختار سایت باعث میشود که وب سایت مورد نظر مورد توجه کاربران و موتور های جستجو قرار بگیرد و دسترسی به اطلاعات، راحت تر صورت بگیرد و علاقه ی لازم را در کاربران به همراه داشته باشد.

به طور کلی ساختار سایت شامل سازماندهی کردن محتواهای داخل سایت است به گونه ای که کاربران بتوانند به راحتی به صفحات و پست ها و برچسب ها دسترسی داشته و راه خود را بیابند‌. این سازماندهی موجب میشود که صفحات وب سایت  توسط موتور های جستجو با میزان دقت بیشتری ایندکس شوند.

محتوای وب

به محتوا های که شامل تجربیات کاربر بوده و به صورت متنی، تصویری و شنیداری می باشد و در صفحات وب بارگذاری می گردد محتوای وب می گویند. کلید اصلی اینترنت محتوای صفحات است . محتوا ها باید به گونه ای باشند که انتظارات بازدیدکنندگان را بر آورده کند و آنچه می خواهند را به آنها بدهد‌ زیرا اگر خلاف آن باشد موجب میشود بازدیدکننده صفحه را بسته و دیگر وارد آن نشود. محتوا ها دارای انواع مختلفی می باشند:

  • محتوای متنی که همانگونه که از اسمش نیز مشخص است تشکیل شده از متون می باشد.
  • محتوای تصویری که می تواند به صورت عکس، ویدئو و انیمیشن باشد‌.
  • محتوا های شنیداری چون پادکست ها

برنامه نویسی وب

برنامه نویسی جزوی از مهارت های پر کاربر در کسب و کار های این روز ها است. یکی از کاربرد های برنامه نویسی، استفاده از آن در ساخت وب سایت ها است. به طور کلی برنامه نویسی وب مربوط به برنامه نویسی عملکرد و قابلیتی است که یک  صفحه ی وب دارد. با برنامه نویسی صفحه ی وب، اپلیکیشن ها و صفحات وب را ایجاد می کنند به طوری که به وسیله ی مرورگر وب قابل دسترسی باشد.

برنامه نویسی وب دارای گستره ی وسیعی است و می توان با استفاده از آن یک صفحه ی وب ساده ایجاد کرد و یا اقدام به ایجاد یک صفحه ی وب و یا اپلیکیشن پیچیده نمود.

برنامه نویسی وب در دو دسته ی سمت کلاینت یا فرانت‌اند و سمت سرور یا بک‌‌اند قرار می گیرد و دارای پیچیدگی های متفاوتی است و مراحل کار متناسب با پیچیدگی صفحه ی وب مشخص می گردد. در زمان برنامه نویسی باید علاوه بر زیباسازی عملکرد وب، به پشتیبانی وب و مسائل فنی آن نیز توجه نمود. به طور کلی برنامه نویس وب باید به ساخت، طراحی کردن و نگهداری کردن سایت مورد نظر توجه کند‌.

برنامه نویسی front-end:

قسمتی از وب سایت که کاربر با آن مستقیما در ارتباط است front-end است. در واقع قسمتی است که به وسیله ی کاربر دیده میشود.

برنامه نویسی back-end:

قسمتی از وب سایت که به وسیله ی کاربران قابل دیدن و مشاهده نیست را back-end می گویند. در واقع کاربران به طور مستقیم با آن در ارتباط نیستند‌ و وظیفه ی ذخیره کردن و ترتیب دادن به داده ها را بر عهده دارد.

 فرم های تماس

 فرم های تماس
فرم های تماس

صفحه ی تماس یکی از موارد اساسی در طراحی سایت شرکت ها است‌ و باید حتما آن را طراحی کرد و دسترسی آسانی نیز برای آن قرار داد.

داشتن فرم تماس یکی از الزامات و واجبات هر صفحه ی وب است مخصوصا زمانی که نخواهند اطلاعات تماس را برای کاربران افشا کنند.

در طراحی فرم تماس باید به موارد زیر دقت کرد:

باید فرم های خسته کننده ایجاد نکرد.

فرم هایی که طراحی می کنید نباید خسته کننده باشد و باید با هنر بسیار فیلد های آن را طراحی نمود. فرم های تماس دارای ۴ فیلد اصلی چون نام، شماره تماس و یا ایمیل، موضوع و متن پیام است‌. این اطلاعات برای دسترسی داشتن به کاربران کافی است و کاربر خیلی سریع می تواند آن را تکمیل نماید.

فرم باید با کاربر در تعامل باشد.

باید بعد از تکمیل فرم بتوان با کاربرد تعامل داشت و به کار او بازخوردی را نشان داد و پیامی را برای وی ارسال نمود‌ تا کاربر از دریافت پیامش مطمئن گردد‌.

فرم باید با اسپم ها مقابله کند.

باید فرم ها به گونه ای باشد که توسط ربات های اسپم تکمیل نگردد و باید روش هایی را استفاده کرد که از تکمیل فرم ها به وسیله ی ربات ها جلوگیری کند‌، مثل استفاده از گوگل کپچا که نمی گذارد ربات ها فرم ها را تکمیل کنند‌.

باید چند وقتی یکبار فرم را بررسی کرد تا از کارکرد درست آن مطمئن شد‌.

ممکن است در بعضی مواقع فرم دچار مشکلاتی شود که طراح از آن بی خبر باشد، بنابراین باید چند وقتی یکبار آن را بررسی کند تا دچار مشکل نشده باشد.

محل قرار گیری فرم باید مناسب باشد.

دسترسی داشتن به صفحه تماس و فرم ها دارای اهمیت بسیاری است بنابراین باید فرم تماس در جایی مناسب قرار بگیرد و در دسترس کاربر باشد‌.

باید فرم تماس جذاب باشد.

فرم تماس یکی از شاخص های موجود در سایت است و باید دارای طرحی جذاب بوده و کاربر را جذب نماید.

راهنمای فرم وجود داشته باشد.

باید داخل فیلد های فرم راهنما وجود داشته باشد به گونه ای که مشخص کنند این فیلد برای چه کاری است و چگونه باید تکمیل گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *