سایت پزشکی چیست؟
پزشکان و مراکز پزشکی برای معرفی بهتر کار و حرفه و ارتباط برقرار کردن با مخاطبان خود اقدام به ایجاد سایت پزشکی می کنند و در این سایت خدماتی که انجام می دهند، چگونگی ارتباط داشتن مخاطبان با آنها، رزرو وقت و نوبت و هزینه ها را لحاظ می کنند.
داشتن وب سایتی اختصاصی برای هر پزشک امری ضروری است و از طریق آن می تواند خود و خدماتی که انجام می دهد را خیلی خوب به مخاطبان بشناساند و از وب سایت به عنوان درگاهی ارتباطی استفاده کند.
مخاطبان و بیمارانی که در نقاطی دور از پزشک هستند از طریق این وب سایت می توانند با او ارتباط برقرار کرده و برای خواسته ی خود پاسخی را دریافت کنند.
مردم این روزها می خواهند انواع بیماری ها را شناخته و از شیوه های درمان و داروهایی که باید مصرف شود آگاه شوند.
وب سایت های پزشکی معمولا دارای محتوا های پزشکی زیادی است و افراد می توانند با مراجعه به آنها بار علمی و آگاهی خود را بالا ببرند
ضرورت وب سایت پزشکی
داشتن وب سایت پزشکی به دلایل زیر ضرورت دارد:
- برای معرفی کار و حرفه ی پزشک لازم است.
- برای ارتباط برقرار کردن و داشتن ارتباطی بهینه با بیماران و مخاطبان پزشک، داشتن وب سایت لازم و ضروری است.
- برای پاسخ گو بودن به سوالاتی که توسط بیماران مطرح میشود و همچنین دریافت نظرات و پیشنهادات مخاطبان روشی مناسب است.
- با استفاده از وب سایت می توان انواع مقالات پزشکی و روش های درمان بیماری ها را به مخاطبان انتقال داد و بهترین پزشکان را به آنها معرفی نمود و از این طریق محبوبیت وب سایت را نیز بالا برد.
- از طریق وب سایت ساعات کاری پزشک و روزهای باز بودن مطب و هم چنین آدرس آن مشخص شده و مخاطبان می توانند از این طریق به پزشک مورد نظر خود مراجعه نمایند.
- از طریق وب سایت، تخصصی که پزشک دارد و میزان سابقه ی کاری وی و بازخورد های بیماران قبلی را می توان در اختیار مخاطبان قرار داد.
معیار های طراحی وب سایت پزشکی
باید طراحی آن به گونه ای باشد که توسط کاربران مورد پسند واقع شود.
وب سایت، ویترین آن پزشک به صورت مجازی است و چنان چه طراحی زیبا و کاربر پسندی داشته باشد مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده و با داشتن طراحی حرفه ای موجب میشود که کاربر هنگام مراجعه به آن تجربه ی خوبی را از بازدید آن وب سایت داشته باشد.
هرچه وب سایت مورد توجه مخاطبان قرار بگیرد جزو مزیت های رقابتی آن نیز محسوب میشود. وب سایتی کاربر پسند است که به راحتی در دسترس مخاطب قرار گیرد، میزان بارگذاری سریعی داشته و دسترسی به محتواها برای مخاطبان راحت باشد، طراحی جذابی داشته و در تمام دستگاه ها به راحتی قابل دسترسی و مشاهده باشد.
باید از جستجوگر قوی برخوردار باشد.
زمانی که کاربری به سایت مراجعه می کند باید بتواند از جستجو های قبلی خود و جستجو هایی که مخاطبان زیادی آنها را به کار گرفته اند، به راحتی استفاده کند و موتور جستجوی قوی ای را دارا باشد.
باید دارای تصاویر و فیلم هایی باشد که از کیفیت خوبی برخوردار است.
طراح سایت باید تصاویر و رنگ های جذاب و زیبایی را در طراحی سایت به کار ببرد و بیمار را به خود جذب نماید. همچنین از عملکرد پزشک فیلم هایی با کیفیت بالا در وب سایت قرار دهد.
باید اطلاعات پزشکی را به مخاطبان ارائه دهد.
باید در زمینه ی بیماری ها اطلاعات پزشکی متعدد و کارآمدی روی وب سایت قرار بگیرد و از این طریق به صورت رایگان وب سایت را تبلیغ نماید.
باید محتوا هایی پزشکی متناسب با تخصص پزشک را در وب سایت ارائه دهند.
برای رعایت کردن اصل سئو باید محتوا ها و متن هایی در رابطه با تخصص پزشک را در وب سایت به کار ببرند که دارای پیوستگی و همچنین هماهنگی زیادی هستند.
امکاناتی که یک وب سایت پزشکی باید داشته باشد
متناسب با سلیقه ی هر پزشک اطلاعات مختلفی برای وب سایت در نظر گرفته میشود که عبارتند از:
باید شامل رزومه ی پزشک باشد.
تخصص پزشک، درجه، سابقه های علمی و پزشکی و دستاورد های پزشک باید در وب سایت حتما لحاظ شود.
باید شامل مقاله ها و همچنین اطلاعات پزشکی باشد.
باید مقالاتی به روز و متناسب با علم پزشکی در سایت قرار بگیرد که به زبانی ساده و قابل فهم باشد.
باید دارای سیستم نوبت دهی به صورت آنلاین باشد.
با داشتن سیستم نوبت دهی آنلاین بیماران تایم ها و روز های خالی را دیده و بدون مراجعه ی حضوری، متناسب با تایمی که خود بیمار دارد نوبت رزرو میشود.
از طریق نوبت دهی آنلاین بیماران از منزل و یا محل کار خود به صورت اینترنتی اقدام به ثبت نوبت می کنند.
باید شامل تشکیل پرونده پزشکی به صورت اینترنتی باشد.
بیمار می توان مشخصات فردی، سابقه های درمانی و سوابق بیماری را در پرونده ای به صورت الکترونیکی وارد نماید تا چنان چه پزشک به آنها لازم داشت هر لحظه در دسترسش باشد.
باید شامل قسمت پرسش و پاسخ باشد.
هر گونه سوالی در زمینه ی بیمه، خدمات درمانی و … را بیمار می تواند از این طریق مطرح کرده و پزشک پاسخ گوی آنها است.
باید شامل امکانات و تجهیزاتی که پزشک دارد باشد.
خدماتی که پزشک در مطب ارائه می دهد و امکاناتی که دارد را باید در سایت خود لحاظ کند، چنان چه این کار از طریق تصاویر و ویدئو ها صورت گرفته باشد موجب جذب اطمینان مخاطب میشود.
مزایای طراحی وب سایت پزشکی
داشتن یک سایت پزشکی برای پزشکان با مزایای زیر همراه است:
- امکان دسترسی سریع مخاطبان به اطلاعات پزشکی وجود دارد.
- میزان آگاهی بیماران را بالا می برد.
- امکان نوبت دهی به صورت آنلاین وجود دارد.
- امکان اینکه با پزشکان و متخصصان خیلی آسان ارتباط برقرار شود وجود دارد.
- امکان ارائه ی خدمات پزشکی به صورت آنلاین وجود دارد از جمله ارائه ی مشاوره های آنلاین، ایجاد اینترنتی پرونده برای بیمار، نوبت دهی به صورت آنلاین و فروختن دارو ها و تجهیزات
- موجب بالا رفتن میزان اعتماد بیماران میشود.
- باعث ایجاد اعتبار بخشی به پزشک میشود.
- امکان پایش توسط بیمار وجود دارد و می تواند نتایج آزمایشات خود و پرونده پزشکی که دارد را دیده و از آن مطلع گردد.
- امکان ایجاد رقابت آنلاین و گسترش پیدا کردن کسب و کار وجود دارد. داشتن سایتی معتبر و حرفه ای از تبلیغ رسانه ها بهتر و کارآمدتر است.
سایت پزشکی باید دارای چه صفحاتی باشد
هر سایت پزشکی باید دارای صفحات زیر باشد:
صفحه ی اصلی
اولین صفحه ای که مخاطبان به آن وارد میشوند صفحه ی اصلی است و باید اطلاعاتی کلی را ارائه دهد تا مخاطبان با سایت آشنایی لازم را پیدا کنند. از جمله قسمت های صفحه اصلی می توان به لوگوی سایت، اخبار، سیستم نوبت دهی آنلاین، نحوه تماس و ارتباط به پزشک، نماد های اعتماد، فهرست خدمات پزشک و … باشد.
صفحه ای درباره ی ما
در این صفحه اطلاعاتی در زمینه ی سابقه ی فعالیت پزشک، اهدافی که دارد، گواهینامه ها و خدماتی که ارائه می دهد بیان شود.
صفحهای درباره ی خدمات پزشکی
در این صفحه خدمات پزشکی و درمانی پزشک، تمام جزئیات مربوط به آن ها و هزینه ی آنها را بیان می کنند.
صفحه درباره ی پزشکان
در این صفحه اطلاعاتی در زمینه مشخصات کامل پزشکان، تخصص آنها، تجربه ی هر پزشک و محل ارائه ی خدماتشان (بیمارستان ها، کلینیک ها و مطب ها) عنوان میشود.
صفحه ی مربوط نظرات مشتریان
در این صفحه بیماران و مخاطبان می توانند نظرات و بازخورد های خود را ارائه دهند و بیان کنند که آیا از عملکرد راضی بوده اند و یا خیر.
صفحه ی بلاگ
در این صفحه هر گونه مطلب و مقاله ی پزشکی برای دسترسی مخاطبان و بیماران قرار می گیرد و در واقع نوعی مجله ی پزشکی آنلاین و ابزار بازاریابی می باشد.
صفحه مربوط به سوالات متداول
هرگونه سوالی در رابطه با مسائل پزشکی در این بخش عنوان شده و توسط پزشک پاسخ داده میشود.
صفحه ی مربوط به ورود و ثبت نام
برای تشکیل پرونده و رزرو وقت نیاز به ثبت نام و ورود است و این صفحه از این جهت لازم و ضروری است.
صفحه ی مربوط به پرداخت
چنان چه امکان سفارش آنلاین وجود داشته باشد این صفحه جهت اطلاعات پرداخت، روش پرداخت و اطلاعات مربوط به ارسال طراحی میشود.
صفحه ی مربوط به اخبار
کنفرانس ها، تکنولوژی های جدید و اطلاع رسانی در رابطه با بیماری ها در این صفحه قرار می گیرد.
مراحل طراحی سایت پزشکی
مشخص کردن هدف طراحی سایت پزشکی
ابتدا باید مشخص شود که هدف از طراحی سایت چیست. سایت های پزشکی با هدف ارائه دادن خدمات به صورت آنلاین و ۲۴ ساعته به بیماران و معرفی خود به مخاطبان و بیماران ایجاد میشود.
مشخص کردن نوع وب سایت پزشکی
در این قسمت باید نوع وب سایت پزشکی که نیاز به طراحی دارد، مشخص گردد. از جمله انواع وب سایت های پزشکی می توان به پورتال های پزشکی، سایت های مربوط به مراکز پزشکی، بازار های پزشکی، وب سایت شخصی پزشکان، وب سایت جهت مشاوره های آنلاین پزشکی اشاره نمود.
انتخاب دامنه و میزبانی وب
منظور از دامنه همان آدرس اینترنتی است که باید به وب سایت پزشکی بدهیم و مخاطبان از طریق آن به وب سایت دسترسی پیدا کنند. دامنه از دو بخش نام دامنه و پسوند دامنه تشکیل شده است. نام دامنه همان اسمی است که به سایت داده میشود و از طریق آن به مخاطبان معرفی میشود و پسوند دامنه نیز برای ثبت دامنه باید لحاظ شود و پسوند های متفاوتی از جمله ir، com و … وجود دارند که برای سایت های پزشکی از پسوند هایی چون DOCTOR، SURGERY، CLINIC، CENTER، HIV و … استفاده میشود.
میزبانی وب به سرور هایی می گویند که فضایی را جهت ذخیره کردن اطلاعات، محتواها و نرم افزار های مربوط به یک وب سایت فراهم می کنند. میزبانی وب به دو صورت میزبانی محلی و میزبانی خارجی انجام میشود. در میزبانی محلی وب سایت روی سرور همان شخص میزبانی میشود که این نوع میزبانی بسیار هزینه بر است و در میزبانی خارجی افراد می توانند میزبانی سایت خود را به یکسری شرکت وب هاستینگ که دارای تجهیزات و شبکه های مربوط به اینترنت برای میزبانی وب سایت های متعدد هستند، بسپارند.
انجام طراحی گرافیک برای سایت پزشکی
از ارکان مهم در طراحی سایت می باشد که در جذب مخاطبان بسیار تاثیر گذار است و سایتی که گرافیک خوبی نداشته باشد موجب میشود مخاطب زود از آن خارج شود. در طراحی گرافیک برای سایت پزشکی باید موارد زیر رعایت شود:
- باید طرح گرافیک استفاده شده چشم نواز باشد.
- باید از رنگ هایی متناسب با جامعه ای که هدف این سایت ها است استفاده شود.
- باید المان ها دارای چیدمان صحیح باشند.
- باید دارای لوگویی متناسب با سایت پزشکی باشد.
- باید بنر ها دارای طرحی متناسب باشند.
- باید دارای عکس های حرفه ای و خاص باشد.
- باید به گونه ای طراحی شود که کاربر پسند باشد.
- باید استاندارد های لازم برای متریال مربوط به دیزاین رعایت شده باشد.
- باید استاندارد های جهانی را در طراحی رعایت کرد.
طراحی کردن رابط کاربری و تجربه ی کاربری
رابط کاربری همه ی آن چیزی است که کاربر به محض ورود به صفحه ی وب سایت مشاهده می کند. از طریق رابط کاربری مخاطبان می توانند با دیگر سیستم ها ارتباط برقرار کنند و داشتن رابط کاربری خوب در جذب مخاطب بسیار تاثیر گذار است.
مهارتی که طراح در طراحی یک رابط کاربری برای وب سایت دارد در موفقیت آن وب سایت بسیار تاثیر گذار است.
تجربه ی رابط کاربری، تجربه ای است که کاربر هنگام مراجعه کردن به آن وب سایت به دست می آورد. چنان چه رابط کاربری جذاب باشد ولی تجربه ی خوبی برای کاربر به جای نگذارد از اثر بخشی آن وب سایت کم میشود. مثل طراحی لیوانی بسیار زیبا که در هنگام شستن دست داخل آن نمی رود، این طراحی تجربه ی خوبی برای مصرف کننده بر جای نگذاشته و مصرف کننده دیگر از آن استفاده نمی کند.
تولید محتوای وب سایت پزشکی
هرچه محتوا خوب و با ارزش باشد شانس قرار گیری وب سایت در صفحه های اول سرچ کردن از طریق گوگل، بالا تر می رود.
باید محتوای پزشکی را به گونه ای تهیه کرد که متناسب با خواسته ی مخاطبان و بیماران باشد و در کنار محتوای متنی از تصاویر و فیلم های با کیفیت نیز استفاده شود. باید تا جایی که امکان دارد محتواها به صورت عامیانه و قابل فهم نوشته شوند تا هم مخاطب به خوبی آنها را درک کند و هم سئو ی سایت بهتر شود. از محتواهای صادقانه و مطابق با واقعیت باید استفاده کرد و خیلی با سلیقه باید انجام گیرد که به هیچ وجه کپی نباشد چون ارزش محتوای تولیدی به شدن پایین می آید.
برنامه نویسی وب سایت پزشکی
در برنامه نویسی وب سایت با استفاده از زبان هایی چون HTML، CSS، Laravel وJava script اقدام به برنامه نویسی سایت و تولید آن می کنند و قابلیت ها و عملکرد های وب سایت را به وجود می آورند. برنامه نویسی وب سایت دارای گستره ی وسیعی است و از طراحی سایت های ساده گرفته و تا اپلیکیش های پیچیده ادامه دارد. در برنامه نویسی از کد هایی جهت ساخت صفحه ی وب استفاده می کنند که افراد مختلف می توانند اینترنتی به آن صفحه مراجعه کرده و از خدمات آن بهره ببرند.
سئو و بازاریابی دیجیتال وب سایت پزشکی
دومین هدف طراحی سایت پزشکی باید سئوی خوب باشد. سئوی خوب موجب میشود که آن وب سایت در موتور جستجوی گوگل در ابتدای موارد جستجو نشان داده شود. به عنوان مثال اگر پزشک متخصص قلب و عروق باشید مخاطبان با جستجوی متخصص قلب و عروق در داخل جستجوگر گوگل، به دنبال پزشکی متخصص، با تجربه و با شهرت هستند حال فردی که وظیفه ی سئوی سایت را بر عهده دارد چند نمونه از تخصص و کلمات کلیدی در رابطه با تخصص شما(مثل بهترین متخصص قلب و عروق) را برای سئوی سایتتان به صورت کاملا حرفه ای به کار می برد و مخاطب با جستجوی این کلمه یعنی بهترین متخصص قلب و عروق، سایت شما را دیده و جزو ۵ سایت اول نمایش داده شده می باشد و کاربران به راحتی با سایت شما ارتباط برقرار کرده و جزو بیماران شما قرار می گیرند.
داشتن بخش نوبت دهی آنلاین پزشکی
داشتن بخش نوبت دهی آنلاین این امکان را به بیمار می دهد که به صورت اینترنتی و از راه دور اقدام به دریافت نوبت از پزشک مورد نظر خود کند و در زمان تعیین شده حضوری به پزشک مراجعه کند. داشتن این قسمت موجب زیاد شدن تعداد بیماران، کم شدن زمان خالی ویزیت ها، مدیریت کردن اطلاعات بیماران، کم شدن کارهای اداری مربوط به بخش پذیرش و در دسترس بودن در تمام ساعات شبانه روز میشود و جزو مزیت های استفاده از ویزیت آنلاین محسوب میشوند.
داشتن بخش پرسش و پاسخ پزشکی
یکی از گزینه های خوب مورد استفاده در سایت های پزشکی وجود بخش پرسش و پاسخ پزشکی است. گاهی برای فردی مشکلی ایجاد میشود که نیاز به مراجعه حضوری به پزشک ندارد و با پرسیدن سوال و دریافت پاسخ آن، مشکل رفع می گردد و این کار موجب جذب مخاطبان زیاد و معرفی شدن سایت به دیگران میشود، چه بسا افراد برای ادامه ی درمان خود به پزشک مورد نظر مراجعه کرده و به وسیله ی آن ادامه ی درمان را انجام می دهند.
پس بهتر است این بخش در سایت پزشکی وجود داشته باشد و توسط خود پزشک مدیریت گردد و زمان کوتاهی را در روز به پاسخ دادن به سوال مخاطبانش اختصاص دهد.