طراحی سایت
طراحی سایت چیست؟
به ساخت و راه اندازی صفحه های مختلف سایت از طریق کد نویسی با انواع زبان های مختلف برنامه نویسی که در اینترنت وجود دارند طراحی سایت می گویند. طراحی سایت به صورت مقدماتی با زبان های html و css انجام می گیرد که با استفاده از این زبان ها می توان رنگ ها ، اندازه متن ، نوع فونت ، اندازه عکس و ... را تنظیم کرد. برای طراحی سایت نیاز به یک کامپیوتر یا لپ تاپ داریم. در طراحی کردن سایت معمولا می توان کد های لازم را در برنامه ی notepad کامپیوتر نوشت و از طریق آن یک صفحه ی وب ایجاد کرد.
بطور کلی سایت ها را برای طراحی می توان به دو دسته تقسیم کرد : سایت های استاتیک و سایت های دینامیک
در سایت های دینامیک مدیر سایت می تواند مطالب یا محتوای سایت را هر موقع و هر زمان که خواست تغییر بدهد و مطالب جدیدی را بارگذاری کند مانند سایت های خبری، اما در سایت های استاتیک مدیر سایت نمی تواند تغییری در آن ایجاد کند و حتماً به یک طراح سایت نیاز است یا می توانید برای ایجاد تغییر در آن خودتان طراحی سايت را یاد بگیرید.
وب سایت چیست؟
به مکانی در اینترنت که در آن یک صفحه یا چندین صفحه از اطلاعات وجود دارد، سایت می گویند. در هر کدام از این صفحات محتوا و اطلاعات مختلفی مانند متن، تصویر، ویدیو، جدول، فایل صوتی و ... وجود دارد که آنها را با استفاده از کد های مختلف در سایت جای می دهند. هر سایت باید دارای یک آدرس یا همان URL باشد تا بتوان با استفاده از آن سایت را در اینترنت قرار داد یا از طریق آن دیگران سایت را پیدا کنند. آدرس URL از قسمت های گوناگونی تشکیل شده است. به نام منحصر به فردی که هر سایت دارد دامین (domain) گفته میشود، البته به دامین یا نام منحصر به فرد، IP نیز می گویند. هر سایتی نام منحصر به فرد مخصوص خود را دارد زیرا نام منحصر به فرد سایت ها مانند کد ملی انسان ها می باشد و برای هر سایتی متفاوت است تا سایت را با استفاده از آن بتوان از دیگر صفحات جدا کرد. پسوند سایت بعد از اسم سایت قرار می گیرد و با آن آدرس سایت به پایان می رسد. پسوند های مختلفی برای انواع سایت ها وجود دارد که هر کدام برای سایت های مختص به خود است اما رایج ترین آن پسوند ها در ایران org، com ، ir ، gov می باشد. صفحه های وب سایت با html نوشته میشوند اما از طریق پروتکل های php به آن دسترسی پیدا می کنیم. پروتکل php اطلاعات را از سرور سایت می گیرد و آن را به مرورگر منتقل می کند تا به کاربر نشان بدهد.
طراحی گرافیک چیست؟
به نمایش یا طرحی از یک محتوا بصری روی هر سطحی را گرافیک می گویند.
این سطح هر چیزی مثلا طراحی روی کاغذ، کامپیوتر، دیوار، سنگ می تواند باشد. حتی به طراحی هایی که انسان های اولیه روی دیوار های غار ها می کشیدند هم طراحی گرافیک می گویند. این کار های انسان های اولیه از نخستین طراحی های گرافیک به شمار می رود. مردم در گذشته با کشیدن خطوط و طرح روی دیوار غار ها یا سنگ ها و... پیام و مطلب خود را به این صورت انتقال می دادند و حال نیز هدف مردم از طراحی گرافیک چنین چیزی می باشد.
گرافیک ترکیب خلاقانه ی هنر و تکنولوژی، که با استفاده از ابزار های مختلف و ایده های متنوع، مطلب و پیام خود را به مخاطبان می رساند نیز، می باشد.
طراح پیام خود را از طریق تصویر و تایپوگرافی منتقل می کند.
تصاویر ابزار اصلی طراحی گرافیک می باشد و بخش زیادی از طراحی گرافیک مختص به تصاویر است. درواقع تصاویر همان هنر های بصری انسان ها می باشد که به صورت عکاسی یا تصویر برداری در کار های گرافیکی انجام می گیرد. با استفاده از ابزار تایپوگرافی حروف را طراحی، تنظیم و ترتیب بندی می کنند.
ابزار صفحه آرایی نیز یکی از مهارت های طراح گرافیک می باشد. به تنظیم عناصر و اشکال گوناگون در یک صفحه که می خواهند آن را منتشر کنند صفحه آرایی می گویند.
طراحی گرافیک یکی از ابزار های تبلیغات و بازاریابی محسوب میشود. طراحی کردن لوگو، طراحی کردن کارت ویزیت، طراحی پوستر، طراحی کردن وبسایت ها با استفاده از کامپیوتر و صفحه آرایی های کتاب ها و مجلات و... چندین کاربرد طراحی گرافیک می باشد.
طراحان گرافیک ما هنرمندانه، طرح های گرافیکی زیبایی را برای وب سایت ها ایجاد کرده، به گونه ای که مناسب سلیقه ی مخاطب های مختلف باشد و آنها را به سایت مورد نظر جلب کند.
طراحی رابط کاربری چگونه است؟
طراح رابط کاربری (UI designer)، کسی است که مشخص میکند عناصر و المان های صفحه کجا قرار بگیرند، پیام های هشدار و خطا ها در کجای صفحه و چه موقع به کاربر نشان داده شود و یا منو ها و دکمه های صفحه چگونه طراحی شوند. تمام این کارها که عنوان کردیم توسط طراح رابط کاربر انجام می گیرد.
ویژگی های فونت ها، سایز متن، رنگ ها، دکمه ها و منو های صفحه برای طراحی رابط کاربری به کار گرفته میشوند. اگر این موارد را خوب و درست طراحی کنیم کاربران می توانند معنا و طریقه ی کارکرد تمام دکمه ها را درک کنند. مثلا کدام دکمه برای لمس و کدام دکمه برای کلیک کردن است و با کدام دکمه می توان صفحه را رد کرد یا کار هر دکمه ای چیست پ.
برای خروجی کار بهتر و زیباتر، طراح رابط کاربری باید از طراحی و گرافیک بیشتر سر رشته داشته باشد.
رابط کاربری عامل اصلی است که موجب تعامل و ارتباط با کاربر میشود. هر چیزی که فرد زمان وارد شدن به وب سایت مشاهده می کند به رابط کاربری مربوط است. درواقع رابط کاربری به ابزار تعاملی گفته میشود که موجب ارتباط کاربر با وب سایت و یا سیستم عامل و نرم افزار می گردد و از طریق آن فرد، با دیگر سیستم ها ارتباط لازم را برقرار می کند. طراحان رابط کاربری ما با تجربه و تخصصی که دارند باعث میشوند که رضایت بیشتر کاربران سایت ها را جلب کنند و موجب جذب بیشتر مخاطب برای وب سایت می گردند، به همین دلیل است که طراحی رابط کاربری بسیار دارای اهمیت است. اگر وب سایتی رابط کاربری خوبی نداشته باشد موجب میشود که مخاطب دوباره به آن وب سایت باز نگردد.
طراحی تجربه ی کاربری چیست؟
هر چه سایت از رابط کاربری خوبی برخوردار باشد ولی نتواند تجربه ی خوبی را برای کاربران خود بر جا بگذارد، آن سایت موفق نخواهد بود و فایده ای نخواهد داشت. تجربه ی کاربری یعنی تجربه ای که مخاطب از سایت، خدمت، محصول و یا اپلیکیشن در ذهنش بر جا مانده است. تیم طراحان ما به گونه ای عمل می کنند که مخاطبان سایت را با تجربه ی مثبت و موفقی از آن سایت همراه می کنند، زیرا اگر سایت به گونه ای باشد که مخاطب موضوع مورد نظرش را به خوبی نتواند در آن پیدا کند، موجب میشود که کاربر تجربه ی خوبی از آن سایت در ذهن نداشته باشد.
محتوای وب چیست و باید چگونه باشد؟
به تمامی مطالب سایت مانند مطالب تصویری، متنی، صوتی، ویدیویی و یا حتی فرم ها و ... محتوای وب می گویند. از طریق محتوا وب سایت را می توان معرفی کرد. محتوای وب مطلب هایی درباره ی موضوع وب سایت می باشد .
هر صفحه ی وب سایت مطالب و محتوای مختلفی دارد. انواع گوناگونی از پروتکل در صفحه وب وجود دارد که می توان از آن ها برای بارگذاری وب سایت استفاده کرد.
محتوای وب سایت نباید حجم بالایی داشته باشند زیرا مدت بیشتری برای بارگذاری آن طول می کشد و برای کاربری که می خواهد وب سایت را باز کند طول می کشد و سریع صفحات وب سایت باز نمیشوند در نتیجه سئوی سایت در موتور های جستجو پایین می آید. در محتوای وب باید کمتر از محتوا های ویدیویی و صوتی استفاده کنیم زیرا حجم بالایی دارند و برای استفاده از عکس بهتر است حجم آن را کم کنیم.
محتوا نویسان ما کاملا حرفه ای عمل می کنند به گونه ای که محتوا های رسا و قابل فهم تولید کرده تا کاربر به راحتی بتواند آن را درک کنند و برای پیدا کردن نیاز خود، لازم به رفتن به وب سایت دیگری نداشته باشند. بهتر است از محتوا های گوناگون در وبسایت استفاده کنیم زیرا اگر فقط یک نوع محتوا در وب وجود داشته باشد کاربر سریع خسته میشود و همچنین داشتن چندین محتوا در وب باعث افزایش رتبه سایت و افزایش بازدید کنندگان وب میشود. به جای استفاده از محتوا های متنی طولانی بهتر است در کنار محتوایی مختصر و مفید از چند عکس یا محتوای تصویری نیز استفاده کنیم تا باعث خستگی کاربر نگردد.
ساختار سایت چیست؟
دسته بندی کردن محتوا های داخل سایت، گروهبندی کردن آنها و نحوه ی ارتباط بین دسته ها و گروه ها را ساختار سایت می گویند. با استفاده از ساختار سایت می توان محتوا ها را با یکدیگر لینک کرد و نحوه ی نمایش آنها به کاربران را مشخص کرد.
ما با ایجاد ساختار سایتی مناسب و خوب باعث میشویم که کاربر به راحتی بتواند صفحه ای که می خواهد را پیدا کند و موتور های جستجو نیز بهتر به اطلاعات سایت دسترسی پیدا کنند.
برنامه نویسی وب چگونه است؟
برنامه نویسان وب با استفاده از زبان های مختلف برنامه نویسی مانند زبانcss ،Javascript ،html، jquery و… وب سایت درست می کنند. قبل از نوشتن کدها ابتدا باید برای سایت مدلی طراحی کنید و طبق آن سایت را طراحی و سپس مطالب خود را پیدا کرده و درون سایت قرار دهید.
یکی از بخش های سخت طراحی وب سایت، برنامه نویسی وب است البته کد ها به تنهایی و بدون داشتن یک طرح زیبا خدمتی به کسب و کار نخواهند کرد.
برنامه نویس وب ابتدا از ساخت یک صفحه وب ساده شروع می کند و سپس می تواند یک اپلیکیشن پیچیده درست کند. افراد و کاربران زیادی می توانند از طریق اینترنت به این وب سایت ها یا اپلیکیشن هایی که برنامه نویس درست کرده است دسترسی پیدا کنند.
برنامه نویسی به دو صورت است :
۱. Front end (سمت کلاینت )
۲.Back end (سمت سرور)
هر کدام از این ها مهارت و زبان متفاوت و مخصوص به خود را دارد.
تیم برنامه نویس ما با تجربه و مهارتی که دارند صفحاتی وبی حرفه ای ایجاد کرده که از طریق مرور گر ها به راحتی قابل دسترسی بوده و باعث میشود که کاربران از خدمات سایت ها به خوبی استفاده کنند.
مراحل طراحی وب سایت
مرحله ۱: تعیین هدف وب سایت
طراحی سایت باید به گونه ای انجام شود که در راستای هدف مشخصی باشد. باید ابتدا این را بدانیم که سایت برای چه هدفی می خواهد راه اندازی شود.
مرحله ۲: انتخاب نوع وب سایت
برای راه اندازی کردن سایتی مناسب، اول باید انواع وب سایت ها را شناخته و متناسب با فعالیت و خدماتی که ارائه میشود نوع وب سایت را می توان انتخاب کرد.
مرحله۳: انتخاب نوع دامنه و میزبانی وب
باید برای سایت خود نامی مناسب و با معنا انتخاب کرد به گونه ای که با دیدن آن نام، در ذهن مخاطب تصوری از برند مورد نظر ایجاد شود.
نام دامنه را باید از کلمه ی کلیدی اصلی سایت انتخاب کرد و باید نامی باشد که به راحتی بتوان آن را تایپ کرده و نشان دهنده ی وب سایت فرد باشد.
مرحله۴: طراحی گرافیک سایت
با داشتن طرح گرافیکی مناسب سایت می توان با مخاطبان به خوبی ارتباط برقرار کرد و خدمات خود را به آنها معرفی نمود. این طراحی توسط طراحانی صورت می گیرد که آشنا با علوم کامپیوتری هستند.
مرحله ۵: طراحی رابط کاربری و تجربه ی کاربری وب سایت
با طراحی رابط کاربری می توان با کاربران ارتباط برقرار کرد، به گونه ای که رضایت کاربران از سایت را به همراه داشته باشد.
و تجربه ی کاربری وب سایت به تجربه و حسی که در کاربر هنگام استفاده از سایت ایجاد میشود گفته میشود. ممکن است سایت دارای رابط کاربری خوبی باشد ولی در هنگام استفاده توسط کاربر، نتیجه و حس مثبتی را به کاربر منتقل نکند و این موجب می گردد که فرد برای بار دوم به سراغ آن سایت نرود.
مرحله ۶: تولید محتوای وب سایت
تولید محتوا باید بیشتر روی سئو و کیفیت آن انجام شود. باید تولید محتوا بر اساس موضوع سایت انجام گیرد و در بر گیرنده ی مطالب سایت و تصاویر و صوت ها است و هر وب سایت باید دارای محتوا های متنوع و متناسب با سایت باشد.
مرحله ۷: برنامه نویسی وب سایت
برنامه نویسی وب سایت باعث طراحی کردن، ساختن و نگهداری کردن وب سایت میشود. به پیاده کردن برنامه کاربردی که به وسیله ی اینترنت کار می کند، برنامه نویسی می گویند.
مرحله ۸: سئو و بازاریابی دیجیتال وب سایت
بخش جدایی ناپذیر یک وب سایت اینترنتی سئو می باشد. با انجام سئوی مناسب و خوب می توان باعث شد که وب سایت در موتور های جستجوی گوگل ، جایگاه خوب و بالایی پیدا کند. سئو باعث بهینه کردن سایت و محتوا های سایت در موتو های جستجو گر میشود.
انواع دسته بندی های سایت
سایت های شرکتی
ساختن وب سایت شرکتی به صورت کاملا حرفه ای موجب میشود پرستیژ شرکت حفظ شده و اعتبار برند بالا تر برود. امروزه مردم با استفاده از اینترنت خدمات و محصولات خود را جستجو می کنند بنابراین با داشتن یک سایت شرکتی خوب می توانید در بازار بین رقبای خود موفق تر عمل کنید.
سایت فروشگاهی
به سایتی می گویند که از طریق آن فروشگاه ها کالا ها و خدمات خود را به فروش می رسانند. با استفاده از وب سایت، فروشگاه ها سفارشات مشتریان را دریافت کرده و از طریق سبد خرید مشتری، کالا را برایشان ارسال می کند.
سایت صنعتی
شرکت های صنعتی باید برای کسب و کار خود وب سایت داشته و وب سایتی که طراحی می کنند نیز نسبت به دیگر وب سایت ها حرفه ای تر باشد. سایت های صنعتی در مورد نحوه ی خرید کردن، اطلاعات کالا های آن صنعت، نحوه ی ارتباط برقرار کردن با صاحبان صنعت اطلاع رسانی لازم را به مخاطبان انجام می دهند. طراحی این ساخت ها باید خیلی تخصصی انجام گیرد و با متد های روز دنیا هماهنگی داشته باشد، زیرا شرکت های صنعتی بسیاری کارهای واردات و صادرات کالا را انجام می دهند و باید بتوانند در بازار های جهانی با دیگر سایت ها به خوبی رقابت کنند.
سایت پزشکی
پزشکان برای اینکه بتوانند بهتر به مخاطبان و بیماران خود خدمات رسانی کنند نیاز به طراحی سایت پزشکی دارند تا از طریق آن رزومه ای از کار خود را به بیماران ارائه دهند. داشتن وب سایت پزشکی موجب میشود که مخاطبان بهتر به پزشک مورد نظرشان اعتماد کنند و بتوانند به صورت آنلاین رزرو وقت کنند و نوبت بگیرند.
سایت شخصی
وب سایتی است که فرد ایجاد کرده و محتوا هایی را تولید می کند که پیرامون موضوع های شخصی خود آن فرد است. معمولا سایت های شخصی با هدف آموزش و سرگرم شدن ایجاد میشود ولی فرد می تواند برای حرفه ای که دارد نیز از وب سایت شخصی استفاده کند و حرفه ی خود را بازاریابی کند.